RENSKIB SYSTEMET

1.

Har du gul/brune aflejringer kan de fjernes med R-100. R-100 gør kalken blød, samtidig med at båden bliver fri for alger. Herefter affedter du overfladen med R-110, således at gammel voks, silikone, olie, skidt og møg bliver fjernet. Nu er båden klar til polering.

2.

Ved stærkt forvitret overflade, startes evt. med vandslibning. Ellers startes med R-120 grov tyktflydende polér pasta. R-120 er især egnet til at polere matte overflader. R-120 svarer i grovhed til korn 6000. Overfladen SKAL poleres maskinelt med en lammeulds-polerskive eller en polér-filt/rondel.

 

3.

Nu kan du fortsætte behandlingen med R-130A. R-130A er en fin letflydende polér pasta til gel coat og hårde 2-komponent malede overflader. R-130A fjerner meget fine støvpartikler efter maling, små fine ridser efter f.eks. fenderskader m.m. Efter polering med R-120 giver R-130A overfladen en fantastisk dyb glans og overfladen bliver meget glat. R-130A svarer i grovhed til korn 8000. Overfladen SKAL poleres maskinelt med en lammeulds-polerskive eller en polér-filt/rondel.

 

4.

Hvis du ønsker at rengøre teakdækket, så er det nu! Inden rengøring efter polering med maskinen og den afsluttende forsegling. Brug R-125 Teak Cleaner. R-125 er et meget mildt og effektivt rengøringsmiddel til teak, som blandes med vand i forholdet 1:1. Bruges på fugtigt/vådt teaktræ, f.eks. i regnvejr. Afhængig af teaktræets tilstand bruges blød eller mellemhård børste/skuresvamp. Det anbefales at skylle teaktræet for snavs under behandlingen. Du kan i øvrigt bruge R-125 i løbet af sæsonen, uden at det skader poleringen.

 

5.

Nu er det blevet tid til at vaske båden med R-140 Shampoo. Her bliver alle rester fra maskinpoleringen og eventuelt teakrengøringen fjernet. Vigtigt at fribord og overbygning bliver gjort grundigt rent, før den afsluttende forsegling med R-130B.

 

6.

Nu er alt klart til den afsluttende forsegling med R-130B. R-130B er en meget langtidsholdbar forsegling af bådens gel coat og 2-komponent malede overflader med beskyttelse mod UV-stråling. Må kun benyttes på glatte overflader. (Må IKKE benyttes på rå plastdele m.m.)
Påfør 130 B med let fugtig svamp på et mindre område. Poler straks overfladen til højglans med en tør og blød mikrofiber-klud.

Man opnår en nærmest keramisk glans, som er så glat, at smudspåvirkninger bliver reduceret til det mindste.

 

7.

Den regelmæssige pleje/vedligeholdelse udføres nu på nemmeste vis, ved brugen af R-140 Shampoo.

 

Renskib anbefaler:

Bland 20 ml R-140 med ½ liter vand på en forstøverflaske, eller efter behov. Sprøjt på et mindre areal og tør efter med en fugtig mikrofiberklud. Efterfølgende tørres/poleres efter med en tør mikrofiberklud.

På den måde sikres et lavt vandforbrug, meget lille risiko for kalkaflejringer og dermed en renere og skinnende båd.