RENSKIB SYSTEMET

1.

Har du gul/brune aflejringer kan de fjernes med R-100. R-100 gør kalken blød, samtidig med at båden bliver fri for alger. Herefter affedter du overfladen med R-110, således at gammel voks, silikone, olie, skidt og møg bliver fjernet. Nu er båden klar til polering.

2.

Ved stærkt forvitret overflade, startes evt. med vandslibning. Ellers startes med R-120 grov tyktflydende polér pasta. R-120 er især egnet til at polere matte overflader. R-120 svarer i grovhed til korn 6000. Overfladen SKAL poleres maskinelt med en lammeulds-polerskive eller en polér-filt/rondel.

 

3.

Nu kan du fortsætte behandlingen med R-130A. R-130A er en fin letflydende polér pasta til gel coat og hårde 2-komponent malede overflader. R-130A fjerner meget fine støvpartikler efter maling, små fine ridser efter f.eks. fenderskader m.m. Efter polering med R-120 giver R-130A overfladen en fantastisk dyb glans og overfladen bliver meget glat. R-130A svarer i grovhed til korn 8000. Overfladen SKAL poleres maskinelt med en lammeulds-polerskive eller en polér-filt/rondel.

 

4.

Hvis du ønsker at rengøre teakdækket, så er det nu! Inden rengøring efter polering med maskinen og den afsluttende forsegling. Brug R-125 Teak Cleaner. R-125 er et meget mildt og effektivt rengøringsmiddel til teak, som blandes med vand i forholdet 1:1. Bruges på fugtigt/vådt teaktræ, f.eks. i regnvejr. Afhængig af teaktræets tilstand bruges blød eller mellemhård børste/skuresvamp. Det anbefales at skylle teaktræet for snavs under behandlingen. Du kan i øvrigt bruge R-125 i løbet af sæsonen, uden at det skader poleringen.

 

5.

Nu er det blevet tid til at vaske båden med R-140 Shampoo. Her bliver alle rester fra maskinpoleringen og eventuelt teakrengøringen fjernet. Vigtigt at fribord og overbygning bliver gjort grundigt rent, før den afsluttende forsegling med R-130B.

 

6.

Nu er alt klart til den afsluttende forsegling med R-130B. R-130B er en meget langtidsholdbar forsegling af bådens gel coat og 2-komponent malede overflader med beskyttelse mod UV-stråling. Må kun benyttes på glatte overflader. (Må IKKE benyttes på rå plastdele m.m.) Påfør 130 B med let fugtig svamp og lad det tørre. Tør herefter overskydende forsegler væk med en blød mikrofiberklud.

Man opnår en nærmest keramisk glans, som er så glat, at smudspåvirkninger bliver reduceret til det mindste.

 

7.

Den regelmæssige pleje/vedligeholdelse udføres nu på nemmeste vis, ved brugen af R-140 Shampoo.

 

Renskib anbefaler:

Bland 20 ml R-140 med ½ liter vand på en forstøverflaske, eller efter behov. Sprøjt på et mindre areal og tør efter med en fugtig mikrofiberklud. Efterfølgende tørres/poleres efter med en tør mikrofiberklud.

På den måde sikres et lavt vandforbrug, meget lille risiko for kalkaflejringer og dermed en renere og skinnende båd.